https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/lesnici-na-decinsku-se-pripravuji-na-zlodeje-stromku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Lesníci na Děčínsku se připravují na zloděje stromků

26.11.2001 12:02 | DĚČÍN (ČIA)
Odradit zloděje vánočních stromků se snaží lesníci na Děčínsku, kteří zejména u smrků v blízkosti cest a na přístupných místech provedli nátěry stromků proti okusu zvěře.
 

"Jestliže si zloděj takový vánoční stromek přinese domů, začne se z něho v teplém prostředí šířit nepříjemný zápach a veškerá vánoční idyla končí," řekl dnes ČIA vedoucí správy Lesů ČR v Děčíně Ladislav Hovorka. Se zlou se mohou potázat také zloději borovic, které jsou nezřídka napadeny sypavkou borovou. U těchto stromků v teple rychle opadává jehličí.

Na Děčínsku zatím lesníci registrují zájem o dodávku více než tří tisíc vánočních stromků. Ty se mají prodávat za zhruba stejné ceny jako loni, u smrku do jednoho metrů za přibližně 40 korun, od půldruhého metru výše za 80 korun. K tomu si však prodejci připočítávají vlastní marži, která se odvíjí například od ceny prodejního místa či dopravních nákladů.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist