https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/lesnici-zridili-v-lesich-u-trhove-kamenice-telocvicnu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Lesníci zřídili v lesích u Trhové Kamenice tělocvičnu

16.6.2017 11:00 | PRAHA (Ekolist.cz)
Lesy ČR vybudovaly kombinovanou sestavu, řetězový most, ručkovadlo, hrazdy a otočku z kulánů za 190 tisíc Kč. Tělocvična je přístupná celoročně.
Lesy ČR vybudovaly kombinovanou sestavu, řetězový most, ručkovadlo, hrazdy a otočku z kulánů za 190 tisíc Kč. Tělocvična je přístupná celoročně.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | Lesy České republiky, s.p.
Procházku lesem u Trhové Kamenice v Pardubickém kraji zpříjemní od 17. června venkovní tělocvična. Lesy ČR vybudovaly kombinovanou sestavu, řetězový most, ručkovadlo, hrazdy a otočku z kulánů za 190 tisíc Kč. Tělocvična je přístupná celoročně. Informují Lesy České republiky, s.p.
 

Nedaleko od tělocvičny Lesy ČR vybudovaly a loni otevřely Stezku mladého lesníka. Návštěvníci využívají krytý altán, stůl ve tvaru bekyně mnišky či lavičky v podobě jezevčíka.

„Stezka je na rovině a není delší než půl kilometru, takže ji zvládnou i malé děti,“ říká lesní správce z nasavrcké správy Lesů ČR František Neznaj. Na stezce je deset zastavení. U každého z nich pak informativní tabule seznamující s tamější faunou a florou.

Téměř na každém stanovišti je pro zájemce připraven konkrétní úkol – zvířecí doskoky, kličkovaná, hod šiškou na kůrovce a podobně. Vše završuje kontrolní kvíz složený z informací, které se dětí dozví během trasy. Stezku podnik opět vybudoval z Programu 2020 za bezmála 270 tisíc korun bez DPH.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist