https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/lesniky-na-ostravsku-trapi-pilatka
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Lesníky na Ostravsku trápí pilatka

21.5.2001 12:07 | FRÝDEK-MÍSTEK (ČIA)
Letecké postřiky proti pilatce smrkové dnes začaly ve třiceti lokalitách na Ostravsku. Jak uvedl mluvčí Okresního úřadu ve Frýdku-Místku Jiří Schnirch, až do konce června proto platí zákaz vstupu veřejnosti do vyznačených porostů. "Chemikálie potřebné k ničení pilatky jsou pro lidské zdraví nebezpečné," upozornil Schnirch. Upřesnil, že zákaz vstupu do označených lesních porostů i sběr lesních plodů trvá do 28. června.
 

Pilatka smrková škodí lesům v Beskydech a na Ostravsku už několik desítek let. Její výraznější přemnožení lesníci zaznamenali v posledních pěti letech a stav lesů především v Beskydech byl označen za kalamitní. Předchozí chemické postřiky byly v lesích na Ostravsku provedeny v letech 1998 a 1999.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist