https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/lesy-ceske-republiky-se-ohradily-proti-tvrzeni-karlovarskeho-hejtmana
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Lesy České republiky se ohradily proti tvrzení karlovarského hejtmana

3.2.2002 13:19 | KARLOVY VARY (ČIA)
Stanovisko zástupce hejtmana Karlovarského kraje Jana Zborníka, podle kterého by měly být státní lesy převedeny na kraje, protože státnímu podniku Lesy České republiky (LČR) se dosud nepodařilo na Karlovarsku vypořádat s restitučními nároky obcí, odmítá LČR ve svém tiskovém prohlášení z pátku 1. února. Prohlášení ČIA poskytl tiskový mluvčí LČR Jan Řezáč.
 

Hejtman Zborník své stanovisko prezentoval v sobotu 26. ledna v Karlovarských novinách s tím, že kraj by se jako vlastník vypořádal s uvedeným problémem velmi rychle. Jak Řezáč uvedl, celkové restituční nároky v Karlovarském kraji činí 8038 hektarů státního lesa. Z toho bylo k Novému roku obcím v kraji vydáno 2789 hektarů lesa. O vydání zbývajících 5249 hektarů mají obce zažádáno.

Zborníkovo tvrzení v tisku, podle kterého se LČR nepodařilo vypořádat s nároky obcí ve výši 7,2 tisíce hektarů, je podle Řezáče mylné. Navrácení státního majetku původním vlastníkům je striktně regulováno platnou legislativou, kterou se musí řídit nejen státní podnik, ale i kraje.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist