https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/lesy-ceske-republiky-ziskaly-dlouhodoby-rating-baa
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Lesy České republiky získaly dlouhodobý rating Baa+

14.3.2002 14:14 | PRAHA/PLZEŇ (ČIA)
Dlouhodobý mezinárodní rating Baa+, dlouhodobý lokální rating czAaa a krátkodobý lokální rating czP-1 obdržela od ratingové agentury CRA Rating Agency společnost Lesy České republiky (LČR). "Není pochyb o schopnosti podniku dostát veškerým svým závazkům řádně a včas, sdělila dnes ČIA tisková mluvčí CRA Michaela Čarnecká.
 

Minulé hospodaření státního podniku LČR je charakteristické vysokými přebytky čistých peněžních toků z provozní činnosti, stabilní kapitálovou strukturou a rostoucí produktivitou práce. "Posoudili jsme očekávaný budoucí vývoj hospodaření LČR. K dlouhodobě působícím faktorům podporujícím úroveň ratingového hodnocení řadíme právní formu podniku, dominantní postavení na trhu eliminující nebezpečí plynoucí z koncentrace odběratelů a finanční sílu umožňující financovat veškeré aktivity pouze z vlastních zdrojů. předpoklady pro úspěšné hospodaření i v dlouhodobém horizontu," uvedl analytik CRA Jan Fabián.

V roce 2000 dosáhl státní podnik tržeb ve výši 5,2 miliardy korun. Nejvýznamnější podíl na tržbách podniku mají příjmy z těžby dříví, které představují zhruba 90 procent celkových tržeb.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist