https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/lesy-cr-daji-letos-vice-penez-ochrancum-prirody
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Lesy ČR dají letos více peněz ochráncům přírody

6.3.2002 12:28 | PRAHA (ČIA)
Zhruba o 200 milionů korun více, (celkově 1800 tisíc korun) ve srovnání s loňským rokem poskytne v roce 2002 Státní podnik Lesy České republiky (LČR) Českému svazu ochránců přírody (ČSOP) na plnění jednotlivých programů přispívajících k uchování přírodního bohatství. Vyplývá to z dnes podepsané smlouvy o spolupráci mezi oběma organizacemi.
 

V loňském roce vydaly LČR na programy ochrany přírody 1622 tisíc korun. "Z těchto peněz bylo v loňském roce podpořeno celkem 78 projektů základních organizací ČSOP. Vedle úspěšných programů "Ochrana biodiverzity" a "Národní síť stanic pro zraněné a handicapované živočichy" se úspěšně dařilo plnit také jednotlivé úkoly v oblasti environmentální výchovy. Při přípravě národního a regionálních kol ekologické olympiády ČSOP pro středoškolskou mládež i při přípravě a organizaci obdobné soutěže pro žáky základních škol s názvem "Zelená stezka - Zlatý list" a dalších akcích se osvědčila spolupráce mezi organizačními jednotkami LČR (lesními správami a lesními závody) a základními organizacemi ČSOP," informovala ČIA Helena Mitwallyová ze společnosti V.I.A. Praha, která LČR mediálně zastupuje.

Dokument o spolupráci podepsali generální ředitel LČR Jiří Oliva, předseda ČSOP Libor Ambrozek a místopředseda této organizace Pavel Pešout.

LČR pečují o téměř 1,4 milionu hektarů lesního majetku ve vlastnictví státu a o 20 tisíc kilometrů drobných vodních toků v lesích. Je tak fakticky z hlediska ochrany a reprodukce zdravého životního prostředí ekologicky nejvýznamnější firmou v ČR. ČSOP je s 8200 členy největším a odborně vysoce fundovaným občanských sdružením v ČR zaměřeným na ochranu přírody a životního prostředí.


reklama

 
Petr Havel

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist