https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/lesy-cr-daji-ochrancum-zvirat-temer-dva-miliony
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Lesy ČR dají ochráncům zvířat téměř dva miliony

8.3.2003 10:17 | PRAHA (ČIA)
Částku 1,8 milionu korun věnuje v letošním roce státní podnik Lesy České republiky (LČR) na aktivity Českého svazu ochránců přírody (ČSOP). Informovali o tom představitelé LČR. LČR podepsaly s ČSOP smlouvu o spolupráci, jejíž cílem "je kvalitní plnění jednotlivých programů, které přispívají k uchování našeho národního přírodního bohatství".
 

V loňském roce přitom vyčlenily LČR na spolupráci stejnou částku. Z těchto peněz bylo podpořeno celkem 91 projektů základních organizací ČSOP. Vedle programů Ochrana biodiverzity a Národní síť stanic pro zraněné a handicapované živočichy se dařilo naplňovat také jednotlivé úkoly v oblasti environmentální výchovy. "Spolupráce mezi organizačními jednotkami LČR (lesními správami a lesními závody) a základními organizacemi ČSOP se osvědčila například i při přípravě národního a regionálních kol ekologické olympiády ČSOP pro středoškolskou mládež nebo při přípravě a organizaci obdobné soutěže pro žáky základních škol s názvem Zelená stezka - Zlatý list," konstatoval tiskový mluvčí LČR Jan Řezáč.

První smlouva o spolupráci obou subjektů byla přitom podepsána v dubnu 1999. Projekty ZO ČSOP byly za toto období podpořeny částkou 5,752 milionu korun.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist