https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/lesy-cr-investovaly-v-krusnych-horach-pres-120-milionu-korun
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Lesy ČR investovaly v Krušných horách přes 120 milionů korun

28.1.2002 15:12 | LITVÍNOV (ČIA)
Asi 121 milionů korun investovaly Lesy České republiky (LČR) během let 2000 a 2001 na Mostecku a Litvínovsku do výsadby nových lesních dřevin a na péči o nové lesní kultury. Správce lesní správy LČR v Litvínově Čeněk Melcr ČIA řekl, že lesníci se snaží do krušnohorské krajiny na Mostecku vracet původní dřeviny. Jsou to převážně buky a javory, které v důsledku vysokých imisí při průmyslové exploataci severozápadních Čech za bývalého režimu odumřely. Podle Melcra chtějí zdejší lesníci postupně přiblížit krajinu přirozené skladbě lesa tak, jaká zde byla v minulosti.
 

Při vysazování smíšených lesů mohou náklady na jeden hektar plochy dosáhnout až 150 tisíc korun. Listnaté dřeviny je třeba navíc chránit oplocenkami před místy přemnoženou zvěří.

Významnou investicí LČR v severních Čechách bude také dokončení nové budovy litvínovské Lesní správy přímo ve městě Litvínov. Náklady na tuto stavbu jsou vyčísleny na zhruba 12 milionů korun. Litvínovská správa dosud sídlí v nedalekém Oseku na Teplicku. Poté co se sloužila s pracovištěm LČR v Červeném Hrádku na Chomutovsku, jsou dosavadní prostory v Oseku pro práci lesníků nedostatečné.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist