https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/lesy-cr-letos-na-frydecku-mistecku-investuji-do-udrzby-2-miliony-korun
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Lesy ČR letos na Frýdecku-Místecku investují do údržby 2 miliony korun

17.10.2001 17:20 | FRÝDEK-MÍSTEK (ČIA)
Bezmála dva miliony korun letos vynaloží Oblastní inspektorát Frýdek-Místek Lesů ČR na údržbu území pro rekreaci a turistiku, které spravuje. Jak pro ČIA uvedl Pavel Šefl, mediální zástupce firmy, lesní správy na území severní Moravy a Slezska se starají o více než 77,7 hektaru státních lesů. "Velká část z nich je z hlediska rekreační a odpočinkové funkce lesa velmi hodnotná," uvedl Šefl.
 

Zatímco v roce 1999 vydaly lesní správy v regionu na zlepšení rekreačních podmínek spravovaného území jen přes půl milionu korun, letos se vynaložená částka více než ztrojnásobila. "Peníze slouží na čištění studánek, budování přístřešků, altánků a posezení na turisticky atraktivních místech, zřízení miniparkovišť, informačních tabulí a podobně," vyjmenoval aktivity Šefl. Letos například začala výstavba naučných stezek Pustevny a Hradisko v působnosti Lesní správy Rožnov pod Radhoštěm za 200 tisíc korun.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist