https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/lesy-cr-prodlouzily-vyber-reditele-lesniho-hospodarstvi-prihlasilo-se-malo-lidi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Lesy ČR prodloužily výběr ředitele lesního hospodářství, přihlásilo se málo lidí

6.1.2023 16:57 | HRADEC KRÁLOVÉ (ČTK)
Křivoklátský listnatý les v zimě
Křivoklátský listnatý les v zimě
Foto | Faragas / Wikimedia Commons
Státní podnik Lesy České republiky (LČR) prodloužil termín pro podání přihlášek do výběrového řízení na místo ředitele lesního a vodního hospodářství o více než dva týdny do 15. ledna. Učinil tak kvůli malému počtu přihlášených. Původní termín pro podání přihlášek byl 30. prosinec, řekla mluvčí podniku Eva Jouklová. Dodala, že počet přihlášených podnik vzhledem k běžícímu řízení zveřejňovat nebude.
 

Podnik, který spravuje téměř polovinu lesů v zemi, hledá i ředitele Oblastního ředitelství severní Čechy. Termín pro podání přihlášek je také do 15. ledna. Oblast donedávna vedl Pavel Rus, který se k 2. lednu stal ředitelem Lesní správy Lány. Rus v čele lánské lesní správy nahradil Miloše Baláka, který rezignoval loni v říjnu s platností ke konci roku 2022. Severočeskou oblast se sídlem v Teplicích zatím vede náměstek oblastního ředitele Václav Bašta.

Úsek lesního a vodního hospodářství LČR zatím z pověření vede Jiří Groda, který od konce roku 2021 do loňského 13. prosince byl pověřeným generálním ředitelem podniku a předtím lesním správcem Lesní správy Vítkov na Opavsku. Grodu vedením úseku pověřil generální ředitel Dalibor Šafařík, který státní podnik vede od 14. prosince.

Šafařík také k 1. lednu jmenoval bez vypsání výběrového řízení ekonomickým ředitelem LČR Daniela Szóráda. Szórád byl v letech 2014 až 2018 generálním ředitelem podniku, od února 2019 byl ředitelem divize Morava lesnické společnosti LST z Trhanova na Domažlicku. V nedávném výběrovém řízení se ucházel o místo generálního ředitele LČR.

Obchodní a správní úsek LČR od 1. dubna vedou Radovan Srba a Igor Kalix. Do funkcí je tehdy jmenoval Groda. Srba i Kalix v těchto funkcích působili v letech 2014 až 2018 v týmu bývalého generálního ředitele Szóráda.

Lesy ČR za letošní tři čtvrtletí meziročně znásobily hrubý zisk na rekordních 7,39 miliardy korun z loňských 2,9 miliardy Kč. Hlavním důvodem růstu zisku bylo zvýšení cen dřeva. Úkolem Lesů ČR v nadcházejícím období bude obnova lesů po kůrovcové kalamitě.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist