https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/letosni-pragaagro-s-radou-novych-prvku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Letošní Pragaagro s řadou nových prvků

11.10.2001 13:36 | PRAHA (ČIA)
Celkem 242 vystavovatelů včetně spoluvystavovatelů a chovatelů se představí na letošním třetím ročníku Mezinárodního veletrhu zemědělství, potravinářství a lesního a vodního hospodářství Pragaagro 2001 v Pražském veletržním areálu v Letňanech na ploše zhruba 11 tisíc metrů čtverečních. Informovala o tom na dnešní tiskové konferenci pořadatele veletrhu, akciové společnosti ABF, manažerka Pragaagra Hana Forejtová.
 

Stejně jako v předchozích ročnících nabídne veletrh svým návštěvníků v ČR ojedinělou koncentraci hospodářských zvířat, přibližně 1,2 tisíce kusů, z toho zhruba 300 kusů skotu, 300 kusů ovcí a koz, 40 kusů prasat a na 600 kusů drobného zvířectva. Souběžně s Pragaagrem totiž proběhne také 3. národní výstava masného skotu, 2. celostátní výstava ovcí a koz, 3. národní výstava prasat a 2. celopražská výstava králíků, drůbeže, holubů a morčat.

Vernisáže veletrhu, který proběhne ve dnech 18. až 20. října, se osobně zúčastní ministr zemědělství Jan Fencl, pod jehož záštitou Pragaagro probíhá, a prezident Agrární komory ČR Václav Hlaváček. Podle ředitele divize výstav a veletrhů ABF Jana Novotného se letošní veletrh "dostává do nových, mnohem lepších podmínek oproti předchozím ročníkům". Do letňanského areálu se jen v průběhu letošního léta investovalo zhruba 40 milionů korun. Samotné Pragaagro bude letos obohaceno o celou řadu nových prvků. Pro návštěvníky nejatraktivnějším bude patrně akce "Pivo v rytmu country". Každý den od 15 do 22 hodin vystoupí v rámci společensko-zábavného programu řada známých domácích country skupin, od 10 hodin se bude v hale č. 7, kde akce probíhá, točit pivo z pivovarů Svijany, Černá Hora, Plzeň, Gambrinus a Staropramen.

V úvodní den Pragaagra zasadí ministr Fencl strom milénia, proběhne Agrární fórum a odborný seminář k aplikaci takzvané nitrátové směrnice, klíčové evropské normy pro budoucnost českého zemědělství.

Veletrh je otevřen denně od 9 do 17 hodin, základní vstupné činí 60 korun, zlevněné 30 korun, skupinové 10 korun a rodinné 100 korun na den. Na letňanské výstaviště je možná doprava buď vlastním autem - tamější parkoviště má kapacitu 1,5 tisíce parkovacích míst, nebo veletržní linkou č. 758 ze stanic metra trasy B - Českomoravská a Vysočanská.


reklama

 
Petr Havel

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist