https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/letosni-prazsky-biojarmark-byl-dosud-nejuspesnejsi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

fotogalerie uvnitřLetošní pražský biojarmark byl dosud nejúspěšnější

24.9.2001 14:45 | PRAHA (EkoList)
V pátek 21. a v sobotu 22. září proběhl již osmý ročník tradičního Biojarmarku ekofarem v Solárním ekopavilonu na pražském Barrandově. Podle organizátorů ze sdružení Liga ekologických alternativ (LEA) byl letošní ročník zatím asi nejúspěšnější. "Přišlo odhadem dvanáct set lidí, což je zhruba o dvacet procent více než loni," řekl dnes EkoListu Jiří Dvořák z LEA. V pátek odpoledne biojarmark navštívila i manželka českého prezidenta Dagmar Havlová.
 

Barrandovský biojarmark nabídl svým návštěvníkům již relativně velmi slušný soritment produktů vyrobených z výpěstků ekologického zemědělství. Manželé Abrlovi z Pavlova například nabízeli celý sortiment vín ze svých ekologických vinic, ekologicky pěstovanou zeleninu nabízel jak pan Netík ze Spáleniště u Dobrušky, tak i ekofarma Baucis z Bystřice nad Perštejnem. Čejkovická Slunenčí brána přišla se svým sortimentem čajů a koření. A kozí sýry, mléko, ale i sýry či selské máslo z kravského mléka nabízelo hned několik farmářů - Josef Šourek z farmy Filoun či Šmídovi ze Žlutic na Karlovarsku. Všechny návštěvníky přivítala hned u vchodu vůně opékaného berana z ekologického chovu manželů Tůmových z Dědova.

Ekopavilon na Barrandově v obležení návštěvníky Biojarmarku Paní vinařka Abrlová z Pavlova a její biovína Zelenina z Netíkovic farmy ze Spáleniště u Dobrušky
Na Biojarmarku bylo k dostání i máslo, mléko a podmáslí
Ve Sluneční bráně vyrábějí čaje a koření se známkou BIO
Kozí sýry z farmy Filoun jsou už známou značkou

Foto: Jakub Kašpar/EkoList


reklama

 
Jakub Kašpar

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist