https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/levy-pruh-dalnicniho-mostu-pres-odru-byl-dokoncen
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Levý pruh dálničního mostu přes Odru byl dokončen

2.5.2002 10:46 | OSTRAVA (ČIA)
Levý pruh dálničního mostu přes Odru ukončili mostaři akciové společnosti Vítkovice. Jak dnes pro ČIA uvedla tisková mluvčí firmy Lenka Hatlapatková, poslední díl ocelové konstrukce levé části mostu D47 přes Odru vyexpedují v pátek 3. května.
 

"Termín předání levé části mostu Dopravním stavbám se společnosti Vítkovice podařilo zkrátit o více než dva týdny. Smlouvu o dodávce jsme podepsali loni v květnu," doplnila mluvčí.

S výrobou ocelové konstrukce pravé části čtyřproudého mostu začali pracovníci vítkovické mostárny v těchto dnech a první díly budou expedovány 6. června 2002. "Závěrečná přejímka a přeprava posledních dílů na stavbu je naplánovaná na začátek příštího roku," řekla Hatlapatková. Celý most bude upevněn na dvou pevných opěrách a čtyřech pilířích. Bude dlouhý přibližně 405 metrů a jeho hmotnost dosáhne 4300 tun. Pro výrobu použila společnost Vítkovice speciální materiál atmofix charakteristický pomalejším růstem koroze.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist