https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/liberec-pozada-evropskou-unii-o-146-milionu-korun
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Liberec požádá Evropskou unii o 146 milionů korun

25.10.2001 19:01 | LIBEREC (ČIA)
O příspěvek ve výši 146 milionů korun z programu velkých projektů Phare CBC požádá Liberec v příštím roce Evropskou unii. Primátor Liberce Jiří Kittner potvrdil, že liberecký magistrát zpracovává v současné době dva velké projekty, které předloží k posouzení. "Jedná se o druhou etapu výstavby areálu na Ještědu a modernizaci městského stadionu," řekl dnes primátor.
 

Výstavba areálu na Ještědu bude stát podle odhadů 330 milionů korun, z toho druhá etapa asi 104 miliony. Město předpokládá, že by u druhé etapy z vlastních prostředků zaplatilo 29 milionů a zbývajících 75 milionů chce získat od Evropské unie. "V ještědském areálu chceme vybudovat vlek, dvě nádrže na vodu a tlakové rozvody, které umožní umělé zasněžování," upřesnil primátor.

Celkové náklady na rekonstrukci a dobudování městského stadionu, která zahrnuje mimo jiné i stavbu multifunkční haly a novou atletickou dráhu, odhaduje vedení města na půl miliardy korun. V první fázi ale počítá s náklady ve výši 386 milionů korun. Z vlastního rozpočtu je přitom Liberec podle Kittnera schopen uvolnit 38 milionů a dalších 51,45 milionu korun přislíbilo ministerstvo školství formou dotace. "Asi 71 milionů chceme získat z Phare a zbytek by měli přispět investoři," konstatoval Kittner.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist