https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/liberecka-zoo-bude-mit-pres-prazdniny-kazdy-den-komentovane-prohlidky
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Liberecká zoo bude mít přes prázdniny každý den komentované prohlídky

1.7.2021 10:13 | LIBEREC (ČTK)
Komentovaná prohlídka s průvodcem je za příplatek 60 korun na osobu k běžnému vstupnému. "Tuto letní iniciativu jsme si vyzkoušeli již minulý rok, kdy jsme získali mnoho kladných ohlasů," uvedl za zoo Aleš Kočí.
Komentovaná prohlídka s průvodcem je za příplatek 60 korun na osobu k běžnému vstupnému. "Tuto letní iniciativu jsme si vyzkoušeli již minulý rok, kdy jsme získali mnoho kladných ohlasů," uvedl za zoo Aleš Kočí.
Zdroj | ZOO Liberec
Liberecká zoo bude mít od čtvrtka každý den komentované prohlídky až do konce letních prázdnin. Jedna prohlídka potrvá nejméně 90 minut, nutná je rezervace přes web zahrady, informovala mluvčí liberecké zoo Barbara Tesařová. "Účastníci se dozví mnoho informací ze života chovaných zvířat i samotné zoo," uvedla.
 

Komentovaná prohlídka s průvodcem je za příplatek 60 korun na osobu k běžnému vstupnému. "Tuto letní iniciativu jsme si vyzkoušeli již minulý rok, kdy jsme získali mnoho kladných ohlasů. Díky velkému zájmu veřejnosti jsme se proto rozhodli službu zopakovat a dokonce ji rozšířit i o svátky a víkendy," uvedl za zoo Aleš Kočí.

Komentované prohlídky budou v liberecké zoo denně od 10:00 a 14:00, ve skupině bude maximálně deset lidí. Akce je vhodná pro děti od šest let i dospělé. "Délka prohlídkové trasy měří necelé dva kilometry a návštěvníci na ni mohou pozorovat 170 vzácných a ohrožených druhů zvířat," uvedla Tesařová.

Návštěvnost liberecké zoo letos stejně jako loni ovlivňuje koronavirová pandemie. Zoo mohla s omezením otevřít až 12. dubna a od té doby ji navštívilo zhruba 100 000 lidí. To je asi o 53 000 méně než za první polovinu roku 2019, který byl poslední normální před koronavirovou pandemii. V současnosti chodí do zoo podle Tesařové obdobné množství lidí, jaké bylo obvyklé v tomto období v předchozích letech. "Největší roli hraje počasí. Když jsou pařáky, tak lidé jdou raději k vodě než do zoo," dodala.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist