https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/liberecko-v-kandidature-na-sampionat-neuspelo
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Liberecko v kandidatuře na šampionát neuspělo

6.6.2002 19:33 | LIBEREC (ČIA)
Mistrovství světa v klasickém lyžování v roce 2007 v Jizerských horách nebude. Člen delegace Sdružení SKI 2007 Přemysl Sobotka dnes ČIA ze slovinské Portorože informoval, že Kongres Mezinárodní lyžařské federace dnes krátce po 18. hodině dal přednost druhému kandidátu - japonskému Sapporu. "Jsme všichni moc smutní. Udělali jsme maximum pro to, abychom pořadatelství získali. Zdá se ale, že není vůle České republice pořadatelství přidělit," řekl Sobotka.
 

Sdružení SKI 2007 tvoří města Liberec, Jablonec nad Nisou a Bedřichov. O pořadatelství lyžařského šampionátu usilovalo již potřetí. Na letošní třídenní prezentaci před odbornými komisemi mělo tři miliony korun. "Abychom uspěli, museli jsme přesvědčit alespoň devět členů ze 17členného výboru. Získali jsme jich jen sedm. Hlasování bylo tajné, ale myslíme si, že nás nepodpořila Amerika, ve kterou jsme doufali. My jsme chybu neudělali. Japonsko je ekonomicky silnější a v lobování toho dokázalo využít. Přípravě jsme věnovali dva roky perné práce. Víc jsme udělat nemohli," telefonoval ČIA liberecký primátor a předseda sdružení Jiří Kittner.

Sdružení SKI 2007 si od šampionátu slibovalo, že podpoří rozvoj regionu, investice do sportovních areálu a komunikací. Sdružení usilovalo o pořádání mistrovství světa v klasickém lyžování v roce 2003 a 2005. Mezinárodní lyžařská federace však vybrala nejprve italské Val di Fiemme a poté německý Oberstdorf. "Jsme zklamaní. Za sebe mohu prohlásit, že po čtvrté už o kandidaturu usilovat nebudu," řekl starosta Bedřichova Vladimír Černý.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist