https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/liberecky-kraj-dostal-pres-600-zadosti-o-dotaci-na-kotle-penez-bylo-na-vic
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Liberecký kraj dostal přes 600 žádostí o dotaci na kotle, peněz bylo na víc

1.9.2022 00:09 | LIBEREC (ČTK)
Liberecký kraj dostal přes 600 žádostí ve čtvrtém kole dotačního programu na výměnu kotlů za ekologičtější, řekl mluvčí kraje Jan Mikulička. Příjem žádostí skončil poslední srpnový den, k dispozici bylo v kraji 108 milionů korun, zhruba 20 milionů z toho se podle propočtu ČTK nevyčerpalo.
 

Přesnou částku Mikulička zatím nezná. "To budeme vědět až po zpracování všech žádostí," uvedl. Při 540 došlých žádostí kraj uváděl, že k dispozici je ještě kolem 30 milionů korun. Podle Mikuličky o využití nevyčerpané částky bude kraj jednat s ministerstvem životního prostředí.

Dotace ve čtvrtém kole byly určené jen nízkopříjmovým skupinám, což znamená, že průměrný čistý příjem na člena domácnosti v roce 2020 nepřesáhnul 170.900 korun. Žádat o dotaci mohli také senioři nebo lidé, kteří pobírají invalidní důchod, v jejich případě příjmy dokládat nemuseli. Žádat bylo možné o peníze na výměnu kotlů první a druhé emisní třídy. Na tepelná čerpadla bylo možné získat až 180 000 korun, na kotle na biomasu 130 000 korun a v případě plynového kondenzačního kotle maximálně 100 000 korun. Dotace se nevztahuje na výměnu plynových kotlů.

V předchozích kolech takzvaných kotlíkových dotací získali zájemci v Libereckém kraji přes půl miliardy korun na výměnu bezmála 4600 kotlů.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist