https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/liberecky-kraj-predlozi-vlade-projekt-regiotram-nisa
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Liberecký kraj předloží vládě projekt Regiotram Nisa

11.9.2002 11:00 | LIBEREC (ČIA)
Pilotní projekt integrované městské, příměstské a regionální dopravy Regiotram Nisa předloží Liberecký kraj společně s ministerstvem dopravy pro jednání vlády ještě v letošním roce. Celkové náklady na realizaci projektu budou představovat zhruba 14 miliard korun. Pro ČIA to uvedl první náměstek hejtmana Libereckého kraje Luděk Suchomel.
 

Projekt Regiotram Nisa předpokládá kombinaci městské tramvajové a železniční dopravy. Realizaci chtějí provést České dráhy společně Dopravním podnikem města Liberce, Libereckým krajem ve spolupráci s městskými a obecními samosprávami.

Kombinace koordinovaných tramvajových i vlakových spojů má v budoucnu krajské město Liberec a sousední Jablonec nad Nisou propojit s Tanvaldem, krkonošským Harrachovem a pohraničním polským městem Jelení Hora. Opačným směrem povede kombinovaná doprava z Liberce do Hrádku nad Nisou a saské Žitavy. Liberecký kraj chce projekt prezentovat v sídle Evropské unie v Bruselu a hodlá se ucházet o peníze z evropských strukturálních fondů. Projekt Regiotram má podstatně zkvalitnit dopravní obslužnost v rámci Euroregionu Nisa.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist