https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/liberecky-kraj-zatim-nema-zajem-o-spravu-lesu-lesu-cr
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Liberecký kraj zatím nemá zájem o správu lesů Lesů ČR

30.1.2002 12:49 | LIBEREC (ČIA)
O správu státních lesů nebude zatím usilovat Krajský úřad v Liberci. Na dnešní tiskové konferenci to uvedl zástupce libereckého hejtmana Luděk Suchomel. "Již v loňském roce zesílily aktivity některých krajů na převedení lesů na kraje. Krajská rada se seznámila se vstupní analýzou možnosti převodů lesů prostřednictvím odboru životního prostředí a zemědělství a došla k závěru, že by to bylo pro kraj ekonomicky nevýhodné," řekl Suchomel.
 

Podle Suchomela hospodaří liberecká správa Lesů ČR se ztrátami a i v dlouhodobém horizontu se jeví hospodaření libereckých lesů jako ztrátové a kraj nemá na jejich vyrovnání prostředky. "Situaci budeme dále monitorovat a projednáme ji na zasedání Asociace krajů. Je možné, že tvrdá racionalizační opatření by mohla hospodářský výsledek Lesů ČR v Liberci zlepšit," řekl Suchomel.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist