https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/liberecky-kraj-zridi-od-1-listopadu-krajskou-spravu-silnic
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Liberecký kraj zřídí od 1. listopadu krajskou správu silnic

18.10.2001 10:45 | LIBEREC (ČIA)
Jedna Krajská správa silnic nahradí od 1. listopadu dosavadní čtyři okresní správy a údržby silnic. O rozhodnutí krajské rady Libereckého kraje ČIA informoval liberecký hejtman Pavel Pavlík. Zřizovací listinu, kterou krajská rada projednala, musí ještě schválit členové zastupitelstva na svém zasedání 23. října. "Až do konce roku ale budou v Libereckém kraji dál pracovat čtyři správy a údržby v okresních městech Liberec, Semily, Jablonec nad Nisou a Česká Lípa," řekl Pavlík.
 

Liberecký kraj převzal od 1. října ve čtyřech okresech do správy více než 85 procent vozovek. To představuje 2094 kilometrů silnic druhé a třetí třídy. "Podle převodních listin získal kraj majetek za 5,7 miliardy korun," konstatoval Milan Vašák, liberecký radní pověřený řízením resortu dopravy. Silničáři čtyř okresů se shodují na tom, že stav komunikací v kraji je katastrofální. Dluh na údržbě za posledních deset let překročil podle jejich odhadů 750 milionů korun. Na opravu všech silnic by měl kraj v nejbližších sedmi letech vynaložit nejméně 1,5 miliardy korun.

Liberecký hejtman Pavlík ale upozornil, že v dokumentaci k převodu silnic chybí uzávěrky. "Nemáme přesný přehled o tom, co jsme převzali. Ministerstvo slíbilo, že je dodá do konce listopadu. My však máme jen 60 dní na to, abychom rozhodnutí ministerstva napadli. Uvažujeme proto o podání žaloby," řekl Pavlík.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist