https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/liberecti-pejskari-maji-specialni-mapy
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Liberečtí pejskaři mají speciální mapy

27.4.2002 13:31 | LIBEREC (ČIA)
Soubor dvanácti speciálních map, které určují místa pro volný pohyb psů ve městě, vydal v těchto dnech Magistrát města Liberce. Pro ČIA to dnes uvedl Martin Krčmář z tiskového oddělení magistrátu. "Přiložili jsme je i do radničního zpravodaje, který vychází v nákladu 40 tisíc výtisků a volně je k dispozici 500 kusů od každé mapy. Dostat by je měli všichni pejskaři," řekl Krčmář.
 

V Liberci je vytipováno jen 23 míst, kde mohou psi pobíhat bez vodítka. Volně nesmějí psi pobíhat ani v lesích kolem liberecké Výšiny, nad přehradou nebo na loukách za sídlištěm Kunratická. Zákaz volného pobíhání je psů je na celém největším sídlišti Rochlice. Za porušení vyhlášky hrozí majiteli psa bloková pokuta jeden tisíc korun, za opakovaný prohřešek mu může město vyměřit pokutu do 30 tisíc korun. "Odpovědnosti za zvíře se majitel nezbaví ani v případě, že psa venčí dítě mladší patnácti let," zdůraznil Krčmář.

V Liberci je přihlášeno sedm tisíc psů. Jejich volný pohyb na veřejných místech a v obytných zónách zakazuje od března nová vyhláška o pořádku a veřejné zeleni. "Důvodem zpřísnění pohybu psů nebyly obavy z napadení, ale znečišťování města psími výkaly," řekl Krčmář. Jak dodal, nová vyhláška zakazuje majitelům pouštět psy na veřejná hřiště či pískoviště a ukládá jim povinnost po svých psech uklidit.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist