https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/liberecti-podporili-vystavbu-prumyslove-zony-v-ruzodole
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Liberečtí podpořili výstavbu průmyslové zóny v Růžodole

7.8.2000 10:05 | LIBEREC (ČIA)
Schválením změny územního plánu města podpořili zastupitelé města Liberce výstavbu velké průmyslové zóny ve čtvrti Růžodol. Společnost Eurocentrum Plus hodlá podle svého majitele Čechoameričana Lubomíra Hodana investovat z pozice developera do nové zóny zhruba 4,5 miliardy korun.
 

Zahájení prací na výstavbě nové průmyslové zóny v Růžodole bude nyní záviset na vydání územního rozhodnutí a následného stavebního povolení. Vedle nezbytné infrastruktury inženýrských sítí zde mají vzniknout nové montážní haly, překladiště, skladovací prostory. Odpovídající dopravní obslužnost má zajistit vybudování nové příjezdové silnice a parkovacích ploch.

Podnikatel Hodan usiluje o výstavbu zóny v Růžodole od počátku 90. let, ale bývalé vedení města upřednostnilo výstavbu průmyslového areálu v jiné lokalitě.


reklama

 
Jan Vavrušák

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist