https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/liberecti-rybari-nakoupili-lovne-kapry-za-sto-tisic-korun
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Liberečtí rybáři nakoupili lovné kapry za sto tisíc korun

20.7.2001 12:00 | LIBEREC (ČIA)
Lovné kapry za sto tisíc korun nakoupila místní organizace Českého rybářského svazu v Liberci. Předseda organizace Zdeněk Ježek potvrdil, že rybáři kapry vysadili nejen v liberecké přehradě, ale také do nádrže ve Fojtce ve Frýdlantském výběžku.
 

Povolenku k lovu letos poprvé dostane každý člen místní organizace, který zaplatí roční příspěvek ve výši 500 korun. "Letos jsme skončili s povinnými brigádami a dokonce ani nevyžadujeme poplatek 900 korun od těch členů, kteří neodpracovali 20 brigádnických hodiny. Většina členů s tím souhlasí a nám to přinese potřebný kapitál," řekl Ježek.

Podle Ježka bude místní rybářská organizace potřebovat peníze především na nákup vodních ploch. "Rybáři stavěli v minulosti rybníky, ale pozemky pod nimi jsou stále státní. Protože neprošel návrh v parlamentu na jejich bezúplatný převod, budeme muset za ně zaplatit asi 250 tisíc korun," řekl Ježek.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist