https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/libochovice-zprovozni-novou-cisticku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Libochovice zprovozní novou čističku

20.5.2002 11:39 | LIBOCHOVICE (ČIA)
Spuštění provozu nové městské čistírny odpadních vod v Libochovicích na Litoměřicku se uskuteční v úterý 21. května 2002. Po téměř třiceti letech odkladů se tak město se třemi tisíci obyvateli dočká potřebného čisticího zařízení, jehož součástí jsou i kanalizační přívody. ČIA to dnes řekl starosta Libochovic Jaroslav Beneš.
 

Dodavatelem nové čistírny je společnost Ekostavby Louny a náklady na výstavbu činily přes 26 milionů korun. Podstatnou části finančních prostředků přispěl libochovické radnici Státní fond životního prostředí. "Nic lepšího se u nás nemohlo postavit. Už jsme čističku potřebovali. Stavět se začala v dubnu 2001 a v uplynulých šesti měsících prošla zkušebním provozem. Nová čistírna je předpokladem dalšího rozvoje našeho města a pomůže zlepšit kvalitu vody v řece Ohři," ozřejmil Beneš. Čistička umožňuje podtlakové čerpání odpadních vod a jejich mikrobiologické i mechanické čištění.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist