https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/libor-ambrozek-predal-sedm-cen-ministra-zivotniho-prostredi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Libor Ambrozek předal sedm Cen ministra životního prostředí

28.11.2002 10:42 | PRAHA (EkoList)
Ministr životního prostředí Libor Ambrozek (KDU-ČSL) ve středu večer při slavnostním setkání v Národním muzeu předal Cenu ministra životního prostředí za rok 2002 sedmi osobnostem z české environmetální sféry. Cena se uděluje za výjimečné osobní nasazení či významný počin od roku 1994, doposud bylo předáno 59 ocenění.
 

Jako první převzala Cenu ministra RNDr. Lenka Šoltysová za osobní nasazení v ochraně přírodního a kulturního bohatství Českého ráje, Lenka Šoltysová je vedoucí Správy CHKO Český ráj. Dalšími oceněnými byla dvojice Ing. Aleš Máchal a Mgr. Hana Korvasová z brněnského Domu pro ekologickou výchovu Lipka za zásluhy o ekologickou výchovu a osvětu.

Ministr životního prostředí Libor Ambrozek a moderátor Jan Musil. Foto: Martin Mach/EkoList Ing. Igor Míchal, CSc., vysokoškolský pedagog a spolupracovník Agentury ochrany přírody a krajiny, získal Cenu ministra in memoriam za svým významem klíčovou práci v oblasti ochrany a poznání živé přírody.

Petru Pelikánovi, řediteli Církevní střední odborné školy ve Spáleném Poříčí a zakladateli základní organizace ČSOP ve Spáleném Poříčí, byla cena udělena za celoživotní přístup k ochraně životního prostředí a za výchovu mladé generace k hodnotám trvale udržitelného rozvoje.

Libor Ambrozek předává Cenu Daliboru Povolnému. Foto: Martin Mach/EkoList Za své filmové dokumenty a za přispění k informovanosti a zvýšení ekologického povědomí obdržel cenu Ing. Ivan Stříteský. Za svou tvorbu získal Stříteský řadu festivalových ocenění, film Ohrožené dědictví získal v roce 1992 Cenu ministra.

Posledním oceněným byl Ing. Dr. Dalibor Povolný, DrSc., který ocenění získal za celoživotní dílo odborné i popularizační v oblasti přírodních věd.

Cena není spojena s žádnou finanční odměnou, každý oceněný však dostal od ministra fotografii od Ibrama Ibramoviče z cyklu Střepy severních Čech. Fotografie zachycují proměnu krajiny severních Čech od roku 1990 po současnost.

Na závěr slavnostního večera byly předány známky Ekologicky šetrný výrobek v kategorii teplovodní průtočné kotle na plynná paliva do výkonu 50 kW. Cenu získal firma Vailant s. r. o. a firma Protherm s. r. o.


reklama

 
Martin Mach

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist