https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/lide-si-mohli-letos-poprve-prohlednout-zahradu-strakovy-akademie-v-praze
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Lidé si mohli letos poprvé prohlédnout zahradu Strakovy akademie v Praze

7.5.2023 00:25 | PRAHA (ČTK)
Foto | Michal Kmínek / Wikimeda Commons
Lidé si včera mohli letos poprvé prohlédnout zahradu Strakovy akademie v Praze. Zahrada u břehu Vltavy, kterou úřad vlády po rozsáhlé rekonstrukci zpřístupnil loni v létě, se bude otevírat každou sobotu do 14. října.
 

Vstup je branou z Kosárkova nábřeží. Návštěvníci se mohou zahradou procházet od 10:00 do 18:00.

Rekonstrukce zahrady odstranila některé původní necitlivé zásahy, jejím cílem bylo podle úřadu vlády také dát zahradě reprezentativní charakter a navázat na styl a dílo původního architekta Františka Thomayera. Regenerací prošlo víc než 11 000 metrů čtverečních trávníku, obnoveny byly živé ploty a zasazeny stovky růží.

Zároveň budou během letní sezony pokračovat dny otevřených dveří v objektech spravovaných úřadem vlády. Jako první se 1. května otevřel Hrzánský palác na Hradčanech, o následujícím svátečním pondělí 8. května budou prohlídky Lichtenštejnského paláce. Kalendář dnů otevřených dveří zájemci najdou na webu vlády.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist