https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/lide-si-mohou-na-vikend-virtualne-pujcit-zvire-ze-zlinske-zoo
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Lidé si mohou na víkend virtuálně půjčit zvíře ze zlínské zoo

16.2.2021 11:00 | ZLÍN (ČTK)
Pro každé "zapůjčené" zvíře pracovníci zoo připravili poukaz, který je možné koupit na e-shopu zahrady. "Jeho součástí je fotografie a jednoduchý ´návod na použití´, který zábavnou formou popisuje denní nároky zvířete.
Pro každé "zapůjčené" zvíře pracovníci zoo připravili poukaz, který je možné koupit na e-shopu zahrady. "Jeho součástí je fotografie a jednoduchý ´návod na použití´, který zábavnou formou popisuje denní nároky zvířete.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | ZOO Zlín
Zlínská zoologická zahrada připravila projekt, ve kterém ji lidé mohou během jejího nuceného zavření v epidemii koronaviru podpořit. Jmenuje se Mám zvíře na víkend a virtuálně umožní vzít si oblíbené zvíře domů, sdělila mluvčí zoo Romana Bujáčková. Zatím si mohou lidé na víkend "půjčit" slona, lva, lenochoda či ptáka kiviho, další zvířata přibudou.
 

"Asi téměř všichni jsme někdy zatoužili mít doma zvíře, které jsme obdivovali právě v zoologické zahradě. A nás napadlo, že bychom tento sen mohli tak trochu splnit a virtuálně půjčit lidem jejich zvířecího oblíbence domů na víkend," uvedla Bujáčková. Půjčovné bude od 100 do 600 korun, souvisí s náklady na péči o dané zvíře. Za pondělní odpoledne si lidé již objednali 80 "pobytů" zvířat.

Pro každé "zapůjčené" zvíře pracovníci zoo připravili poukaz, který je možné koupit na e-shopu zahrady. "Jeho součástí je fotografie a jednoduchý ´návod na použití´, který zábavnou formou popisuje denní nároky zvířete. Speciální bonus představuje vtipná karikatura zvířete z pera našeho grafika Oldy Pinka. Bude zároveň i hezkým dárkem. Všem majitelům poukazu nabídneme po otevření zoo možnost vyzvednout si samolepku s touto karikaturou v pokladně hlavního vstupu," uvedla mluvčí. Zahrada také plánuje prostřednictvím krátkých videí ukazovat, jaká je skutečná denní péče o vybrané zvíře.

Virtuální zápůjčka zvířete je jednou z možností podpory zahrady, která je kvůli epidemii covidu-19 zavřená. "Neutuchající vlna podpory, kterou nám návštěvníci prokázali a stále prokazují během všech uzavření, je opravdu mimořádná. Nákupy v e-shopu a sponzorské přihlášky překonávají dosavadní rekordy, lidé také posílají peníze na sbírku pro Zoo Zlín. Všem velmi děkujeme, je to pro nás opravdu velké povzbuzení, které teď moc potřebujeme," uvedla Bujáčková.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist