https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/lide-v-krakove-pomohli-utulku-v-mrazech-vzali-si-psy-aspon-docasne-domu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Lidé v Krakově pomohli útulku v mrazech, vzali si psy aspoň dočasně domů

10.1.2024 10:14 | KRAKOV (ČTK)
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Lidé v jihopolském Krakově o víkendu vyslyšeli prosbu tamního psího útulku a v rámci "Akce mrazy" si domů odvedli nebývalý počet jeho svěřenců. Informovala o tom polská média. Toto město, ale i další části Polska, se v těchto dnech potýká s velmi nízkými teplotami, v Mikolajkách na Mazurských jezerech v noci na pondělí podle televize TVN24 naměřili minus 24 stupňů Celsia.
 

Útulek v Krakově před víkendem kvůli ohlášeným mrazům informoval, že musí naléhavě v krytém pavilonu uvolnit místa pro psy přebývající běžně ve venkovních kotcích. Obrátil se na veřejnost s prosbou o pomoc. O víkendu se na chodbách záchranné stanice vytvořily fronty lidí, kteří si přišli některého ze psů vyzvednout, na ulici vedoucí k útulku vznikla kolona. Dopravu na místě v jednom okamžiku řídili městští strážníci. Ti si nakonec na služebnu odvezli psa jménem Mombaj, který u nich přečká chladné období.

"Snažíme se jednotlivcům zvířata vybírat co nejlépe, nicméně předpokládáme, že se sem zvířata mohou vrátit, protože jsme realisté," řekla Malgorzata Paletková, která v útulku pracuje. "Ale držíme palce, aby alespoň část psů u lidí zůstala na stálo," dodala. Útulku se alespoň dočasné útočiště podařilo najít pro všech více než 120 psů, které k tomu byli určeni, žádný nezbyl. Celkem se stará o 300 svěřenců.

"Akci Mrazy" krakovský útulek před očekávaným silným ochlazením vyhlašoval už v minulosti.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist