https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/lide-v-moravskoslezskem-kraji-budou-mit-od-pristiho-roku-drazsi-vodu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Lidé v Moravskoslezském kraji budou mít od příštího roku dražší vodu

22.11.2001 11:39 | OSTRAVA (ČIA)
Obyvatelé Moravskoslezského kraje budou od příštího roku platit za vodu ve svých domácnostech více. "Cena vodného bude ve srovnání s letošní rokem vyšší o korunu a 17 haléřů, stočné vzroste o korunu a 23 haléřů," řekla pro ČIA mluvčí společnosti Severomoravské vodovody a kanalizace (Sm VaK) Eva Špirochová.
 

Jak dále Špirochová uvedla, metr krychlový pitné vody tak přijde obyvatele na Frýdecko-Místecku, Karvinsku, Novojičínsku a Opavsku na 16,91 korun. Cena stočného vzroste na 15,30 korun.

Podle Špirochové zvyšují Sm VaK cenu mimo jiné kvůli zdražení energií, surové vody i látek, které jsou potřebné k jejím úpravám. "Finančně náročnější jsou rovněž opravy, rekonstrukce a údržba vodovodních sítí," upřesnila Špirochová. Výši stočného ovlivňují náklady spojené s budováním a provozováním nových čistíren odpadních vod. Uvedené ceny by měly platit po celý příští rok. "Podle dostupných informací patří naše ceny stále k nejnižším v České republice," dodala Špirochová.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist