https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/lide-v-priboru-nesouhlasi-s-trasou-silnicniho-obchvatu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Lidé v Příboru nesouhlasí s trasou silničního obchvatu

25.4.2001 16:37 | PŘÍBOR (ČIA)
Petici asi dvou stovek lidí, kteří nesouhlasí s trasou silničního obchvatu v Příboru, projedná ve čtvrtek 26. dubna místní zastupitelstvo. Jak uvedl Vlastimil Karlík z hnutí Děti Země, obyvatelé sídliště a několika rodinných domků žádají město o veřejné posouzení všech tří variant trasy obchvatu. Podle nich vybrala radnice nejméně vhodný projekt, který povede jen 200 metrů od jejich domovů.
 

Pětikilometrový obchvat Příbora by měl podle přijaté varianty vést z předměstí do blízkosti průmyslové zóny v nedaleké Kopřivnici. Jaroslav Šimíček z příborské radnice zdůraznil, že město stanovenou trasu považuje za nejvýhodnější. Podle jeho slov je stanovena mimo městské inženýrské sítě a v budoucnu bude jednodušší napojit ji na dálniční přivaděč, což je pro další hospodářský rozvoj Příbora nezbytné.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist