https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/lide-z-okoli-vyhoreleho-komplexu-v-brne-uz-mohou-v-klidu-vetrat
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Lidé z okolí vyhořelého komplexu v Brně už mohou v klidu větrat

15.9.2016 10:36 | BRNO (ČTK)
Po celodenním hašení začala ve středu odpoledne těžká technika rozebírat zřícené stavby.
Po celodenním hašení začala ve středu odpoledne těžká technika rozebírat zřícené stavby.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | FireBrno
Lidé z okolí vyhořelého komplexu v Brně-Černovicích už mohou bez obav větrat a používat klimatizaci. Situace se oproti středě zlepšila, hasiči zrušili varování pro případ zápachu platné v kilometrovému okruhu. Požár se ale zatím stále nepodařilo zcela zlikvidovat. Pokračují demoliční práce i prolévání zbývajících ohnisek, na místě jsou vyšetřovatelé.
 

Hasiči zatím odhadli škodu na 30 milionů korun. Vyšetřování příčin potrvá týdny až měsíce, řekl ČTK mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. Večer by mohli hasiči areál předat majiteli.

Požár vypukl v noci na středu v areálu společnosti BPP, která vyrábí polotovary pro čalouněný nábytek. Těžištěm její činnosti je především zpracování blokových polyuretanových pěn.

Nebylo potřeba nikoho evakuovat, protože v továrně v noci nebyli lidé. Požár zasáhl výrobní a skladovací prostory propojených objektů, kde se propadly nosné konstrukce hal.

Hasičům se podařilo zachránit administrativní objekt. Po celodenním hašení začala ve středu odpoledne těžká technika rozebírat zřícené stavby.

Podle obchodního zástupce společnosti BPP Jana Dudy v areálu pracovalo zhruba 45 lidí. "Příčinu požáru nevíme, bude se to teprve zkoumat, údajně několik týdnů," řekl ve středu ČTK Duda. Vše je podle něj pojištěné.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist