https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/lidovecky-senator-podporil-pratele-prirody
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Lidovecký senátor podpořil Přátele přírody

5.4.2001 11:02 | LITOMĚŘICE (EkoList)
Lidovecký senátor Zdeněk Bárta, zvolený za Litoměřický senátní obvod, podpořil občanské sdružení Přátelé přírody, které se snaží zabránit stavbě nových jezů na dolním Labi u Děčína. Podle předsedy Přátel přírody Mariana Páleníka senátor Bárta podepsal petici "Za důslednější ochranu bobra evropského na dolním Labi" a přispěl na konto Bobr jedním tisícem korun.
 

"Senátorovy podpory si velmi vážíme," říká Páleník, který se se senátorem sešel již v pondělí 2. dubna. "Jen mne poněkud mrzí, že pro podporu ústecké přírody musím jezdit do Litoměřic, zatímco nejeden ústecký představitel se div nemodlí, aby už prosperita dorazila i na Ústecko, i kdyby to mělo znamenat zvýšení deficitu státního rozpočtu a devastaci cenné přírody," dodává předseda Přátel přírody.

Senátor KDU-ČSL Zdeněk Bárta není první politickou osobností, která podpořila ústecké ochranářské sdružení. Patrony ekologické organizace jsou již řadu let místopředsedkyně Poslanecké sněmovny Petra Buzková (ČSSD) či exministři životního prostředí Martin Bursík (KDU-ČSL) a Ivan Dejmal (ODA).


reklama

 
Jakub Kašpar

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist