https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/likvidace-starych-sachet-na-mostecku-prijde-na-10-milionu-korun
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Likvidace starých šachet na Mostecku přijde na 10 milionů korun

25.8.2002 11:16 | MOST (ČIA)
Zhruba 10 milionů korun si vyžádá likvidace starých šachet na Mostecku a na Teplicku. Informovala o tom Liběna Novotná z akciové společnosti Mostecká uhelná společnost (MUS) poté, co firma zvítězila v obchodní veřejné soutěži ministerstva životního prostředí na likvidaci starých důlních děl v této oblasti. Jak Novotná pokračovala, MUS uspěla v konkurenci čtyř dalších firem.
 

Na území bývalého Severočeského hnědouhelného revíru zbylo po vytěžených hlubinných dolech stovek různě hlubokých jam. Uzavřené hlubinné šachty nebyly podle Novotné součástí privatizace těžebních firem a zůstaly v majetku státu. Nyní mohou ohrožovat bezpečnost stavebních prací, případně i životy lidí. Rychlost jejich likvidace závisí na uvolňování státních prostředků. "Na zasypání jam se podílí na 50 báňských záchranářů MUS, práce budou ukončeny do konce listopadu," dodala Novotná.

MUS je první soukromou těžební firmou v ČR. Firma se základním kapitálem 8,835 miliardy korun zaměstnává asi 5,7 tisíce pracovníků. Majoritním vlastníkem s 96,37 procenta akcií je švýcarská společnost Investenergy SA, zastupující v Evropě americkou Appian Group.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist