https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/linek-forma-pripravy-rekonstrukci-a-vystavby-silnic-je-neprijatelna
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Línek: Forma přípravy rekonstrukcí a výstavby silnic je nepřijatelná

21.7.2001 13:18 | PARDUBICE (ČIA)
Současnou formu přípravy rekonstrukcí a výstavby silnic I. až III. třídy, které jsou hrazeny ze Státního fondu dopravní infrastruktury České republiky, považuje hejtman Pardubického kraje Roman Línek za nepřijatelnou a bude žádat její změnu.
 

"Kraje, kterým byly ze strany fondu předloženy návrhy rozpočtů jednotlivých investičních i neinvestičních akcí, sice dosud nemohou nikomu nic přikazovat, jakmile ale komunikace přejdou do jejich vlastnictví, chtějí si ponechat rozhodování o prioritách na sobě," dodal hejtman.

Podle krajského radního Jiřího Kubínka, který je odpovědný za dopravu, se jedná jen v tomto regionu zhruba o tři desítky akcí. Rada kraje navíc Kubínka pověřila získáním veškerých dostupných informací k chystanému dokončení dálnice D 11, která má velký význam pro dopravní infrastrukturu oblasti. "Chceme upřesnění především problematiky územních rozhodnutí, které se v září stanou podkladem pro jednání hejtmanů Pardubického, Královéhradeckého a Středočeského kraje," dodal radní.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist