https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/lisov-asi-bude-o-vikendech-bez-autobusoveho-spojeni
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Lišov asi bude o víkendech bez autobusového spojení

18.10.2001 12:22 | LIŠOV/ČESKÉ BUDĚJOVICE (ČIA)
Zrušit víkendové spoje do Lišova na Českobudějovicku hodlá od listopadu provozovatel autobusové přepravy ČSAD Jihotrans.
 

“Lišov je jediným městem v okrese, které letos ještě nezaplatilo příspěvek na ztrátové víkendové spoje,” uvedl ředitel Robert Krigar. Jde o částku zhruba 130 tisíc korun. “Vůči obcím, které zaplatily, je neseriózní vozit lišovské na náklady firmy,” tvrdil Krigar.

Starosta čtyřtisícového Lišova Václav Chmel se hájí tím, že město s dotací ve vyrovnaném rozpočtu nepočítalo. “Rozpočet byl schválený už před tím, než jsme se dozvěděli, že máme doplácet na dopravní spojení,” vysvětlil. „Pokud zastupitelé situaci v pondělí 22. října přehodnotí a řeknou, že lze ubrat jinde, zaplatíme,” dodal. Odmítl komentovat poslední stanovisko městské rady, která doporučuje zastupitelům trvat na původním rozhodnutí a smlouvu s ČSAD Jihotrans neuzavírat.

ČSAD Jihotrans už požádal okresní úřad o změnu jízdního řádu u 21 spojů na lince České Budějovice - Třeboň. “Pokud Lišov nezaplatí, nemáme důvod nevyhovět. O serióznosti dopravce svědčí i to, že s městem stále jedná, přestože už tam mohl dávno přestat jezdit,” prohlásil vedoucí odboru dopravy Okresního úřadu Jaroslav Mráz.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist