https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/lisovsti-zastupitele-neustoupili-jihotransu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Lišovští zastupitelé neustoupili Jihotransu

24.10.2001 14:45 | LIŠOV (ČIA)
Zaplatit letošní příspěvek dopravci ČSAD Jihotrans na ztrátové víkendové spoje definitivně odmítlo zastupitelstvo v Lišově. "Těch 130 tisíc korun na dopravu jsme v rozpočtu prostě nenašli," potvrdil ČIA místostarosta Václav Leština. Podle Leštiny jsou příspěvky na autobusovou dopravu vydíráním. "Jiní přepravci je po nás nechtějí. Tak ať třeba zdraží jízdné," dodal. Lišov je tak jediná obec okresu, která dopravci příspěvek letos nezaplatí.
 

Od listopadu tak nebudou linkové autobusy ČSAD Jihotrans o víkendech v Lišově stavět. "Věřili jsme, že se s Lišovem dohodneme. Až do konce prázdnin se radní tvářili, že podpis není vyloučený," uvedl dnes generální ředitel ČSAD Jihotrans Robert Krigar.

Přístup Lišova narušuje podle vedoucího odboru dopravy okresního úřadu Jaroslava Mráze celý dopravní systém okresu. "Pokud chceme zachovat standard, neobejdeme se bez solidarity obcí. Příští rok zase dostaneme na dopravu o pět milionů méně a případné zrušení spojů sníží tržby dopravce a zvýší ztrátu, kterou zase budou doplácet obce," vysvětloval Mráz.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist