https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/litomysl-planuje-vybudovani-15hektarove-prumyslove-zony
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Litomyšl plánuje vybudování 15hektarové průmyslové zóny

2.10.2001 09:22 | LITOMYŠL (ČIA)
Průmyslovou zónu o rozloze patnácti hektarů chce na jihovýchodním okraji města vybudovat radnice v Litomyšli na Svitavsku. ČIA o tom informovala mluvčí městského úřadu Michaela Severová s tím, že v současnosti jsou připravovány změny a doplňky územního plánu, které se rovněž týkají podnikatelské zóny. "Vyzvali jsme proto občany, aby v této fázi vznášeli připomínky. Konečné slovo bude mít koncem roku zastupitelstvo města a schválený územní plán se stane obecně závaznou vyhláškou," doplnila mluvčí.
 

Podle ní má být zóna vybudována mezi hlavní silnicí na Svitavy a silnicí na Benátky-Čistou. "Někteří obyvatelé okolních lokalit se bránili vytvoření zóny a požadovali zachování klidového rázu této části města," řekla mluvčí. Dodala, že jim vadila především plánovaná výstavba komunikace, která by spojovala ulici Moravskou a Trstěnickou.

Starosta Litomyšle Miroslav Brýdl v té souvislosti připomněl, že Litomyšl má ambice být rozvíjejícím se městem a zastupitelstvo má nelehký úkol skloubit požadavky lidí žijících v lokalitě, kde vzniká průmyslová zóna, s požadavky těch, kteří hledají práci, případně chtějí rozšiřovat své podnikatelské aktivity.

"Radnice nemá zájem, aby zde vznikl areál plechových beden, neboť jde o lokalitu na příjezdu do města a také přímo proti areálu, kde je plánováno golfové hřiště. Bude dána celá řada regulačních opatření, kterými se musí budoucí investoři řídit, například hranice zastavění, procento zastavěnosti a podobně," uzavřel starosta.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist