https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ln-jihocesti-zastupitele-chteji-odskodneni-za-temelin
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

LN: Jihočeští zastupitelé chtějí odškodnění za Temelín

31.10.2001 09:58 | PRAHA (ČIA)
Částečné odškodnění za stavbu Jaderné elektrárny Temelín na území regionu budou od státu žádat radní Jihočeského kraje. Jeho obyvatelům se totiž nelíbí rozhodnutí Energetického regulačního úřadu o tom, že v novém roce budou platit vůbec nejvyšší ceny za elektřinu ze všech krajů republiky. Důvodem je údajně fakt, že zdejší distributoři mají vzhledem k nízkému počtu velkoodběratelů a problémům s dodávkami do odlehlých oblastí nejvyšší náklady. Informuje o tom dnešní list Lidové noviny.
 

I když Jaderná elektrárna Temelín s tímto problémem nijak nesouvisí, protože elektřinu pouze vyrábí, a nikoli distribuuje, podle radních může chystané zdražení obrátit veřejné mínění proti dostavbě Temelína. "Kam přijdu, tam si voliči stěžují, že ačkoliv jsou postiženi stavbou Temelína, budou ještě navíc platit nejvyšší ceny za elektřinu," prohlásil jihočeský krajský zastupitel Rudolf Vodička.

Zastupitelé se proto domnívají, že vedení kraje by mělo přesvědčit vládu a příslušné úřady, aby alespoň částečně snížily chystané šestnáctiprocentní zdražení elektřiny v jižních Čechách. Průměrná výše zdražení přitom na území republiky dosáhne úrovně 10,7 procenta, což je méně, než se původně očekávalo.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist