https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/lonska-sezona-byla-pro-jihomoravska-zoo-uspesna
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Loňská sezona byla pro jihomoravská zoo úspěšná

19.1.2017 15:00 | BRNO (ČTK)
Minulý rok se v ZOO v Brně narodilo zhruba 200 mláďat, na fotce - například mládě medvěda kamčatského
Minulý rok se v ZOO v Brně narodilo zhruba 200 mláďat, na fotce - například mládě medvěda kamčatského
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | Zoo Brno
Pro zoologické zahrady na jižní Moravě byl minulý rok úspěšný. Do brněnské zoo, stejně jako do hodonínské a vyškovské dorazilo meziročně více návštěvníků. Vliv na to mohlo mít počasí, které příliš nelákalo ke koupání.
 

Nejnavštěvovanější zahradou v regionu je zoo v Brně. Loni do ní zavítalo bezmála 307.000 lidí, což je asi o 49.000 meziročně více. Jde o druhý nejlepší výsledek za posledních 20 let, více lidí přišlo jen v roce 2008, a to 327.000. Mluvčí zahrady Gabriela Tomíčková uvedla, že loni byla nejvyšší denní návštěvnost 28. března, kdy na oslavy Velikonoc dorazilo téměř 5400 lidí.

V zahradě se minulý rok narodilo zhruba 200 mláďat. Například manulové, vlci hřivnatí, pásovec štětinatý, medvěd kamčatský a také rosomák, kterého se brněnské zahradě podařilo odchovat jako první v ČR. Letos by se do zahrady měli vrátit lvi. Přibýt by měl i pásovec kulovitý, jedná se i o charzách žlutohrdlých. Na druhou polovinu roku zoo chystá zahájení stavby venkovní expozice šimpanzů za 42 milionů korun.

Hodonínskou zoo navštívilo loni zhruba 162.000 lidí, což je meziročně asi o 14.000 více. "Pořádali jsme více akcí pro návštěvníky, které zaujaly, dovezli jsme také nové druhy zvířat," řekla za zahradu Šárka Krakovská. Do zoo přibyli například jeleni barasinga nebo antilopy. V létě zoo také otevřela po rekonstrukci mořská akvária se žraloky.

Vyškovskou zoo loni navštívilo na 171.000 lidí, což je meziročně zhruba o 15.000 více. Zahrada je propojena s dinoparkem, jenž prezentuje 50 soch prehistorických ještěrů. "Jednoznačně nám přálo počasí, stejně jako ostatním zoo. Pořádali jsme také návštěvnicky zajímavé akce," řekl ředitel zahrady Josef Kachlík. Zahrada se specializuje na původní druhy domácích a hospodářských zvířat, loni se tam narodili například velbloudi či oslíci. Letos by do hlavní sezony měla být hotová průchozí expozici Austrálie s klokany a andulkami, investice si vyžádá 2,5 milionu korun.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
lip kš
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist