https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/lovochemie-vyuziva-u-nas-ojedinelou-ekologickou-technologii
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Lovochemie využívá u nás ojedinělou ekologickou technologii

12.9.2000 11:45 | LOVOSICE (ČIA)
Nová ekologická investice - alkalická vypírka - byla uvedena do měsíčního zkušebního provozu ve výrobně kombinovaného hnojiva NPK akciové společnosti Lovochemie Lovosice. Vedoucí oddělení životního prostředí Lovochemie, Stanislava Kadavá, pro ČIA uvedla, že nová vypírka využívá špičkovou zahraniční technologii a umožní lovosické společnosti dodržovat náročné evropské limity emisí škodlivin, které dříve unikaly do ovzduší.
 

Díky alkalické vypírce se především sníží emise chloru a do ovzduší bude unikat podstatně méně čpavku a sloučenin dusíku a fluoru než dosud. Nová investice totiž umožňuje vrátit zachycené látky zpět do výrobního procesu.

V České republice dosud ojedinělá zahraniční technologie si vyžádala náklady ve výši 40 milionů korun. Lovochemii jí dodala společnost Chemoprojekt Praha, která garantuje uživateli téměř poloviční únik emisí než povoluje zákonná norma. Zavedení ekologické investice v Lovochemii má výrazně zlepšit životní prostředí na Litoměřicku, chemická společnost také již nebude muset platit pokuty za soustavné znečišťování ovzduší.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist