https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/lovosicka-lovochemie-pripravuje-novou-vyrobnu-kyseliny-dusicne
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Lovosická Lovochemie připravuje novou výrobnu kyseliny dusičné

26.12.2001 12:08 | LOVOSICE (ČIA)
Nová výrobna kyseliny dusičné má být ve společnosti Lovochemie Lovosice uvedena do provozu nejpozději počátkem roku 2003. Letos byly dokončeny stavební práce na nové výrobně. Do konce března 2002 má být instalována nová technologie a strojní zařízení. Podle generálního ředitele Lovochemie Luďka Pelešky se jedná o investici za zhruba 1,2 miliardy korun. Generálním dodavatelem stavby je na základě technologie z Francie společnost Chemoprojekt.
 

Lovochemie získala od Komerční banky na výstavbu výrobny úvěr ve výši půl miliardy korun. Současně agentura CzechInvest poskytla Lovochemii pětileté daňové prázdniny. Lovosická společnost nebude po uvedenou dobu muset hradit dovozní clo na stroje a zařízení a přírůstek daně z příjmu právnických osob.

Není vyloučeno, že ke zprovoznění jednotky dojde po nezbytných letních testech už začátkem října. V novém provozu na výrobu kyseliny dusičné bude moci Lovochemie vyrábět až 900 tun kyseliny denně. Nový provoz Lovochemie nahradí čtyři zastaralé výrobny. To se promítne ve snížení pracovníků společnosti v roce 2003 zhruba o 40 zaměstnanců.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist