https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/lovosicka-ro-la-prepravila-rekordni-pocet-kamionu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Lovosická Ro-La přepravila rekordní počet kamionů

26.1.2001 19:30 | LOVOSICE (ČIA)
Celkem 103 443 kamionů bylo za rok 2000 přepraveno na speciálních vlakových soupravách Ro-La (Rollende Landstrasse) z Lovosic do saských Drážďan a zpět. Tento počet je dosud nejvyšší v šestileté historii existence Ro-La. Pro ČIA to uvedl dozorčí přepravy Ro-La v železniční stanici Lovosice na Litoměřicku Ivan Dvořák.
 

Denně vyjíždějí oběma směry 10 souprav o třiadvaceti vagónech. Vytíženost vlaků Ro-La z Lovosic do Drážďan činila v roce 2000 bezmála 80 procent, což je přes 7 procent více, než v předchozím roce. Průměrná vytíženost souprav z Drážďan do Lovosic byla téměř 83 procenta, což je o zhruba 6,5 procent více než v roce 1999.

Podle Dvořáka je největší předností přepravy Ro-La skutečnost, že desetitisíce kamiónů svými výfukovými plyny nezatěžují ovzduší na silniční trase E 55, zejména pak stoupání na hraniční přechod Cínovec - Altenberg.

Cena přepravy jednoho kamiónu z Lovosic do Drážďan v současnosti přijde na 135 německých marek, obousměrná jízdenka stojí 240 marek. Čeští přepravci mohou v terminálu v Lovosicích platit v českých korunách. Spediční společnosti mohou od podzimu roku 2000 využít pro rezervaci místenek také internet.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist