https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/lvice-v-zoo-v-lipsku-sezrala-sva-dve-mladata-stara-nekolik-dnu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Lvice v zoo v Lipsku sežrala svá dvě mláďata, stará několik dnů

7.8.2019 00:35 (ČTK)
Lvice jménem Kigali v pondělí večer v zoologické zahradě v německém Lipsku sežrala svá dvě mláďata, stará teprve několik dnů. / Ilustrační foto
Lvice jménem Kigali v pondělí večer v zoologické zahradě v německém Lipsku sežrala svá dvě mláďata, stará teprve několik dnů. / Ilustrační foto
Licence | Volné dílo (public domain)
Zdroj | pxhere
Lvice jménem Kigali v pondělí večer v zoologické zahradě v německém Lipsku sežrala svá dvě mláďata, stará teprve několik dnů. Včera o tom informují německá média. Lvíčata se v této zoo v pátek narodila po 15 letech.
 

Ošetřovatelé uvedli, že lvice, která mladé přivedla na svět poprvé, se o ně starala dobře. V pondělí večer jim ale olízala srst a najednou je obě sežrala. Proč se tak stalo, se zjistit nepodaří, protože provést pitvu mláďat není možné.

"Jsme v šoku, nedokážeme to vysvětlit," uvedl podle portálu Spiegel Jens Hirmer z lipské zoo.

Jev, kdy zvířata požírají vlastní potomky, se nazývá kronismus. Chovají se tak většinou v případě, když jsou mláďata oslabená či nemocná. V případě lvice Kigali není vyloučeno, že příčinou jejího chování byla její nezkušenost.

Když lvíčata pozřela, působila Kigali klidně. Ošetřovatelé plánují, že ji po několika dnech v odděleném výběhu pustí k ostatním zvířatům.

O narození lvíčat zoo informovala teprve v pondělí, kdy také zveřejnila jejich fotografii. Lvici Kigali se narodila celkem tři mláďata, jedno ale bylo uhynulé.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist