https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/lvicek-zlaty-rozsiril-kolekci-zvirat-jihlavske-zoo
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Lvíček zlatý rozšířil kolekci zvířat jihlavské ZOO

15.2.2001 09:50 | JIHLAVA (ČIA)
Vzácný druh drápkatých opiček, lvíčky zlaté, získala před několika dny Zoologická zahrada (ZOO) v Jihlavě. Lvíčci zlatí tak rozšířili kolekci drápkatých opiček v jihlavské ZOO, jež je v současnosti největší v Česku.
 

Jak informovala tisková mluvčí zoologické zahrady Eliška Kubíková, Jihlavané žádali již několik let koordinátora chovu o přidělení tohoto vzácného živočišného druhu a žádost doplnili řadou doporučení. "Trpělivost nám přinesla nakonec ovoce a získali jsme dva samečky, kteří nám byli zatím svěřeni zkušebně," uvedla Kubíková s tím, že pokud se jihlavská ZOO chovatelsky osvědčí, po třech letech by mohl být jeden ze samečků vyměněn za samičku, aby tak byl vytvořen perspektivní chovný pár.

Obě opičky s "lví hřívou a srstí barvy medu" přišly do Jihlavy ze ZOO v Kodani. Lvíček zlatý je ze všech druhů drápkatých opiček nejvíce ohrožen vyhubením a je zařazen v mezinárodním záchovném programu EEP. Žije ve středním stromovém patře deštného lesa na malém území v Brazílii. Kriticky nízký počet jedinců je především důsledkem likvidace jejich životního prostředí - kácení deštných lesů.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist