https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/magistrala-na-chvili-patrila-cyklistum
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

fotogalerie uvnitřMagistrála na chvíli patřila cyklistům

21.9.2001 10:01 | PRAHA (EkoList)
Tradiční čtvrteční protestní cyklojízda začínala v půl čtvrté před Vrchním soudem na pankráckém náměstí Hrdinů a směřovala po magistrále do centra před budovu magistrátu na Mariánském náměstí. Zúčastnila se jí téměř stovka cyklistů. Podpořili tak dnešní devátý ročník celostátního Dne bez aut.
 

Na Mariánském náměstí předali organizátoři jízdy členům výboru pro dopravu pražského magistrátu požadavek na urychlené řešení nevyhovujícího stavu pražských cyklostezek. Požadavek podepsalo více než osmdesát účastníků včerejší cyklojízdy, řekl EkoListu jeden z organizátorů, pražský zastupitel a člen Přátel přírody ČR Miroslav Prokeš. Předseda výboru František Laudát se odvolával na památkáře, kteří podle jeho slov brání stavbě cyklostezek v centru města.

Při této příležitosti zástupce občanského sdružení Oživení, které se zabývá projektováním cyklostezek, předal panu Laudátovi seznam projektů, jež v průběhu roku odevzdali magistrátu a magistrát na ně nijak nereagoval.

Od budovy magistrátu se cyklisté vydali na Palackého náměstí, kde si prohlédli výstavu Ve městě s autem pořádanou ke Dni bez aut. Výstava upozorňuje na negativní vliv automobilové dopravy na lidské zdraví a životní prostředí.

Miroslav Prokeš I děti jsou cyklisté Nuselský most směrem do centra I cyklisté mají své dny...
Cyklisté před Magistrátem hl. m. Prahy Předseda dopravního výboru přebírá požadavek cyklistů Výstava Ve městě s autem Výstava Ve městě s autem

Foto: Martin Mach/EkoList


reklama

 
Martin Mach

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist