https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/majoritni-vlastnik-energomontazi-zamitl-navrh-na-snizeni-kapitalu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Majoritní vlastník Energomontáží zamítl návrh na snížení kapitálu

20.7.2001 19:57 | LIBEREC (ČIA)
Návrh představenstva na snížení základního kapitálu společnosti Energomontáže Liberec o 133 milionu korun dnes neschválila společnost Cetus, která vlastní 92,45 procenta akcií libereckého strojírenského podniku. Potvrdil to generální ředitel Energomontáží Jan Král.
 

Snížení mělo být provedeno snížením jmenovité ceny akcie z 1000 na 450 korun a mělo zlikvidovat kumulovanou ztrátu 130,9 milionu korun. Rozdíl 2,15 milionu korun mezi kumulovanou ztrátou a snížením jmění by Energomontáže zúčtovaly ve prospěch kapitálových fondů. Základní kapitál po snížení by činil 108,891 milionu korun. Zástupci majoritního vlastníka svůj postoj na dnešní mimořádné valné hromadě odůvodnili tím, že snížení hodnoty akcií podniku by zkomplikovalo situaci Cetusu, který je v současné době v likvidaci. Připustili ale, že kvůli snížení základního jmění svolá firma ještě do konce letošního roku mimořádnou valnou hromadu.

Elektromontáže se specializují na rekonstrukce a opravy elektrárenských a teplárenských kotlů a výrobu nových spalinových kotlů. Z důvodu poklesu poptávky po montážních pracích snížil podnik výrazně stavy montážních dělníků. Ještě v roce 1998 zaměstnával 539 pracovníků, nyní jich je 196. "Skončila ekologizace elektráren a výrazně ubyly objednávky na revizní opravy elektráren," konstatoval ředitel Král.

Hospodaření Energomontáží skončilo vloni ztrátou 60,642 milionu korun při tržbách 201,2 03 milionu korun. Akcionáři na dnešní mimořádné valné hromadě schválili převedení loňské ztráty na účet neuhrazených ztrát. Kumulovaná ztráta tak téměř o 10 milionů korun převýšila polovinu základního jmění společnosti, které činí 241,98 milionu korun.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist