https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/male-obce-se-potykaji-s-nedostatkem-penez-na-zakladni-investice
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Malé obce se potýkají s nedostatkem peněz na základní investice

12.8.2001 12:20 | ŽDÍREC (ČIA)
(ČIA) - Více než 100 tisíc korun uvolňuje na dopravní obslužnost ze svého rozpočtu v celkové výši 380 tisíc obec Ždírec u Doks na Českolipsku. Dnes to potvrdil starosta Ždírce Josef Formáček. "Je to moc peněz, ale nic jiného nám nezbývá. Hodně našich lidí totiž dojíždí za prací. Jezdit vlastním autem si většina z nich nemůže dovolit a jsou závislí na hromadné dopravě," řekl Formáček.
 

Finančně náročná hromadná doprava podle Formáčka neumožňuje obci se 114 stálými obyvateli žádné větší investice. Zdejším obyvatelům například již řadu let chybí obchod se základním zbožím. Obci se ale zatím podařilo dokončit jen hrubou stavbu budoucího obchodu. Chybí septik, musí se dokončit venkovní omítka a zapojit elektrická přípojka. "Letos můžeme uvolnit maximálně 60 tisíc korun, septik má podle stavebního úřadu stát asi 30 tisíc. Nevím, jestli se nám podaří obchod otevřít ještě letos," řekl starosta.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist