https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/mame-moznost-pomoct-operenym-kamaradum
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Máme možnost pomoct opeřeným kamarádům

8.2.2001 11:35 | PŘEROV (ČIA)
V rámci čtvrtého ročníku kampaně "30 dní pro občanský sektor" pořádají neziskové organizace pro veřejnost dny otevřených dveří. V rámci těchto dnů se může veřejnost seznámit s činností těchto organizací. Zároveň pořádá den otevřených dveří i Moravský ornitologický spolek (MOS), a to ve svém Ekocentru MON již tuto sobotu od 9 hodin. Veřejnost se zde může seznámit s činností ornitologů a ochránců ptactva, s výrobou ptačích budek a krmítek. K disposici budou i ochranářské letáky, časopisy a literatura. Ornitologové budou připraveni zodpovědět veškeré dotazy z oblasti ochrany přírody.
 

MOS je zájmová organizace milovníků ptactva a živé přírody, která vznikla v roce 1991 a navazuje na dlouholeté tradice původního MOS, založeného roku 1932. Tato organizace má již stovky členů z Čech, Moravy a Slovenska. Dále pomáhá navazovat nová přátelství mezi lidmi, kteří tráví svůj volný čas v přírodě a chtějí přispět k její ochraně a zachování pro budoucí generace. Cílem organizace je vytvářet příznivé podmínky pro život a hnízdění ptactva, dále pak propagace pozorování ptactva jako atraktivní formy využití volného času, zejména mládeže. V neposlední řadě MOS zajišťuje také organizační pomoc místním skupinám ochránců a pozorovatelů ptactva, včetně financování vybraných projektů.

Podíl členů na činnosti společnosti je různý, záleží pouze na jejich dobré vůli a možnostech. Může mít buď podobu finanční podpory či aktivního zapojení do ochrany ptactva ve svém regionu nebo pouze prostého sympatizování a propagování idejí ochrany přírody. Každopádně přispět může každý.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist