https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/mds-jezy-na-labi-by-mely-byt-vybudovany-do-peti-let
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

MDS: Jezy na Labi by měly být vybudovány do pěti let

18.6.2002 12:01 | ÚSTÍ NAD LABEM (ČIA)
Dva nízkoprahové jezy k zajištění plnosplavnosti dolního Labe mají u Malého Března na Ústecku a v Prostředním Žlebu u Děčína vyrůst do roku 2007. Přípravné práce na zahájení výstavby jezů pokračují. Uvedla to v Ústí nad Labem ředitelka odboru vodních cest ministerstva dopravy Magdaléna Konvičková. Podle ní německá strana při nedávných jednáních v Drážďanech s výstavbou obou jezů na české straně dolního Labe souhlasila.
 

O plnosplavnosti Labe se jedná v tomto týdnu v německém Stuttgartu při pravidelném setkání českých a německých expertů na vodní dopravu a státních úředníků. Stuttgartská jednání souvisejí podle Konvičkové s mezivládní dohodou mezi Českou republikou a SRN. Německou stranu situace na dolním Labi velice zajímá vzhledem k tomu, že naši sousedé do roku 2006 dokončí práce na zajištění plnosplavnosti Labe v úseku Magdeburk - státní hranice s ČR u Hřenska.

Proti výstavbě nízkoprahových jezů na dolním Labi jsou ekologičtí aktivisté. Se stavbami nesouhlasí ani české ministerstvo životního prostředí.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist