https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/medaci-budou-dum-ve-stresovicich-obyvat-legalne
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Medáci budou dům ve Střešovicích obývat legálně

15.5.2002 20:34 | PRAHA (ČIA)
O pronájmu nemovitosti ve Střešovicích Dobročinnému spolku Medáků rozhodla dnes Rada městské části Prahy 6. Spor radnice s Medáky, kteří neoprávněně nemovitost několik let obývali a poutali pozornost médií, byl tak vyřešen.
 

"Medáci jsou squateři, ale také mladí vzdělaní lidé, kteří se snaží o zachování genia loci této původní domkové zástavby z přelomu století," řekl dnes starosta Prahy 6 Pavel Bém. Do březnového výběrového řízení se přihlásili čtyři zájemci. Vítězná nabídka Medáků deklaruje zřízení výtvarného atelieru, hrací koutek a veřejnou knihovnu. V objektu vznikne také byt pro správce. Nadace získala dům na 15 let s ročním nájemným 148 tisíc korun za rok.

Lokalita přešla po roce 1989 pod správu magistrátu. Medáci se do chátrajícího domu protiprávně nastěhovali a začali v něm provozovat alternativní kulturu. V minulém roce získala městská část Praha 6 objekt do své péče a vyhlásila na jeho využití první výběrové řízení, které zrušila pro neposkytnutí možnosti prohlídky domu ze strany Medáků.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist